AMASYA (AA) -Türkiye Erkekler Hentbol 2. Ligi'nin ikinci maçında 1957 Suluova Spor Hentbol Takımı, Tokat Hentbol Takımı'nı 33 - 29 yendi.

Baş antrenör İlknur Yazıcılar Özçelik, play - off yükselme maçında yenildikleri Tokat Spor'dan rövanşı ve 2 puanı aldıkları için sevinçli olduklarını dile getirdi.

Suluova Mahmut Demir Spor Salonu'nda oynanan 1957 Suluova Spor - Tokat Spor müsabakasını 33 - 29 kazanan ev sahibi ekibin baş antrenörü Özçelik, ev sahibi olmanın avantajını iyi değerlendirerek elde ettikleri galibiyetle ligde 2. sıraya yükseldiklerini belirtti.

Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar karşılıklı gollerle çekişmeli bir maç olduğunu anlatan Özçelik, şöyle devam etti:

"Ligin ilk maçında da olduğu gibi uzun süre geride olduğumuz bu maçı kazanma hırsımız ve etkili takım oyunumuzla kazandık. İlk devresini yeni kapattığımız maçtaki eksik motivasyonumuzu devre arasında sağlayıp toparlandık ve maç içinde giderek artan tempomuzla bu önemli müsabakayı kazanmasını bildik. Bizden teknik ve kapasite olarak daha iyi olan Tokat Spor'u evimizde yenerek avantaj sağladık. Biz çok iyi bir ekibiz ve ligde çok başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu galibiyetlerin serisi gelecektir."

Tokat Hentbol Spor Takım Antrenörü Emre Dursun ise, uzun süre önde götürdükleri müsabakayı kaybetmekten dolayı çok üzüntülü olduklarını belirtti.

Maçın genelde denk bir mücadeleye sahne olduğunu ifade eden Dursun, "Maç genelde başa baş giden bir oyundu. İlk yarıda maçı kopartacak pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. Maçın son 5 dakikasına 2 sayı önde girmemize rağmen Suluova Spor seyircisinin de desteğiyle farkı kapatıp öne geçerek maçı kazanmayı başardı. Hafta içerisinde düzenli antrenman yapamadık ve kondisyon eksikliği yaşadık. Önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanarak sahaya çıkacağız. Suluova takımını kutluyorum” dedi.