ORDU (AA) - Ordu'da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na 5 yıldızlı otel yapılması için çalışma başlatıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL AŞ ve Ordu Sanayici İşadamları Derneği (ORDUSİAD) işbirliğinde Çambaşı Yaylası'nda 5 yıldızlı otel yapılacağını söyledi.

Otelin kayak tesisinin yanına ve 40 bin metrekare alanda kurulacağını belirten Yılmaz, belediye olarak il genelinde sürdürdükleri altyapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra turizmin gelişmesi için yapılan yatırımlara da büyük destek verdiklerini ifade etti.

Yılmaz, Ordu'nun turizmle birlikte her geçen gün büyüdüğünü vurgulayarak, "Çambaşı Yaylası’nda yatırım talebinde bulunan Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Engin ve Ordu Otelcilik ve Turizm AŞ üyeleriyle bir araya geldik. Gerçekleşen sunumun ardından projeye destek vermeye karar verdik. Öncelikle ORDUSİAD üyelerimize projedeki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çambaşı Yaylası'nda Türkiye'nin denize en yakın kayak merkezlerinden birini hizmete sunduklarını dile getiren Yılmaz, kayak merkezinin günlük 2 bin ile 2 bin 500 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğuna işaret etti.

Bölgede konaklama ve yatak kapasitesini artırmaları gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Bu kapsamda yüzde 30'una ortak olduğumuz otel 80 oda, 110 yatak kapasiteli olacak. 5 yıldızlı otel ilimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yılmaz, rotokolü 25 Kasım'da imzalanacak otelin yapımına kısa sürede başlanacağını sözlerine ekledi.

ORDUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Engin ise kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, şunları belirtti:

"ORDUSİAD üyeleri olarak Çambaşı Yaylası'na bir otel kazandırma projemiz vardı. Tüm yasal süreçleri tamamladık. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz da projemize destek vererek ORBEL AŞ'nin yüzde 30 oranında ortak olmasını sağladı. Bu önemli destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel projeyi Çambaşı Yaylası'na kazandırarak bölge turizmine katkı sağlayacağız."