‘Şeb-i Arus’ İstanbul törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2 buçuk metre uzunluğundaki ‘Elif’ harfinin yazılı olduğu ebru tablosu hediye edildi.
Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım", ilahi aşk yolculuğunu ise "Gel ne olursan ol yine gel" sözleriyle özetleyen tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi, "düğün gecesi" olarak adlandırdığı ölümünün 741’inci yılında İstanbul’da anıldı. ‘Şeb-i Arus’ İstanbul merasimi 13 Aralık Cumartesi Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tok-Hay-Der (Tokad-i Hayreddin - Surmeli Muhiddin - Ahmed Bolevi Tasavvuf Yolu Derneği) himayesinde AdStation tarafından organize edilen Konya dışındaki tek Şeb-i Arus töreni olma özelliği taşıyan programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, siyaset ve spor camiasının önde gelen isimleri ile beraber dünyanın dört bir yanından da önemli siyaset adamları katıldı. Sunuculuğunu Ertem Şener ve Necip Karakaya’nın yaptığı törende Taşkın Sabah orkestrası eşliğinde Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan, Yusuf Güney ve Sami Özer yer aldı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AdStation Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu tarafından 2 buçuk metrelik ‘Elif’ harfinin yazılı olduğu ebru tablosu hediye edildi. Dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil tarafından uzun süren emekler sonucu, kumaş üzerine akkase ve barut ebru olarak işlenen ve tek olan ‘Elif’ harfi ihtişamı ile göz doldurdu. AdStation Yönetim Kurulu Başkanı Palazoğlu, “Böylesi yüce anlamı olan bir hediyeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

GELİR HAYIR KURUMLARINA
Sinan Erdem Spor Salonu’nun tamamının dolu olduğu Şeb-i Arus İstanbul töreninde elde edilecek gelirle ilgili olarak da açıklama yapan Palazoğlu, bu manevi ortamdan elde edilecek gelirin sema ayinindeki semazenin bizlere anlattığı gibi yine aynı şekilde, Tok-Hay-Der himayesinde gerçekleştirilecek hayır işlerinde kullanılacağını sözlerine ekledi.

YABANCI SİYASETÇİLER AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Bu yıl etkinliğe yurt dışından da büyük ilgi vardı. Mevlana’nın Hakk’a vuslat gecesine Karadağ’dan Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç’in yanı sıra Karadağ Meclis Başkanı, Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan’dan milletvekilleri, belediye başkanları ve din adamları da eşlik etti.

DÜNYACA ÜNLÜ SAHNE EKİBİYLE HAZIRLIK
Şeb-i Arus İstanbul törenleri, dünya çapındaki önemli isimlerin sahnelerini kuran ekipler tarafından hazırlandı. Törende, 7 TIR ekipman, 500 kişilik ekip, 500 metre truss, 350 ışık robotu, alan içi görüntü yansıtma sistemi, 105 metre led teknik ekipman kullanıldı. Bu gece için zemini semazenler için özel olarak yeniden döşenen, ses ve ışık sistemi ile birlikte bütün alanları gecenin havasına uygun şekilde hazırlanan Sinan Erdem Spor Salonu’nda, İstanbul’un o eşsiz silueti bir tennurenin eteğinde gökyüzüyle buluştu.
(İHA)