Selçuk ilçesinde 33’üncüsü düzenlenen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ni 20 bin üzerinde seyirci izledi. Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak adlandırılan Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali’nde 142 deve güreşti.
Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali, yurdun dört bir yanından ve yurt dışından gelen vatandaşları buluşturdu. Pamucak Arenası, Ege Akdeniz ve Marmara bölgelerinden getirilen ‘Tülü’ cinsi 142 devenin mücadelesi izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ni 20 bin üzerinde kişinin izlediğini ve sorunsuz bir organizasyonla tamamlandığını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Tüm hazırlıklar meyvesini verdi. Hayvanların birbirine zarar vermediği şölen havasındaki festivalimiz renkli görüntülere sahne olduğu gibi herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Organizasyonda emeği geçenlere, katkısı olanların yanı sıra 7’den 70’e Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından katılımcılara teşekkür ederiz. Hayvanların birbirine zarar vermediği festival için desteklerimizi artıracağız. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya son ana kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

DEVELER UZAMAN VETERİNER EŞLİĞİNDE GETİRİLDİ
Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği Başkanı Mustafa Yavuz da, planlandığı gibi 142 devenin Selçuk’a geldiğini söyledi. Deve Güreşleri Federasyonuna bağlı uzman veteriner hekimler gözetiminde güreş alanına alınan develerin herhangi bir zarar görmediğini ve bunu deve güreşi seyircisinin bildiğine dikkat çeken Yavuz, şöyle konuştu: “Çoluk çocuk, genç yaşlı herkes alanı doldurdu. Yabancı konuklarımız da develerin zarar görmediğine yakından tanık oldu. Beklentilerimiz doğrultusunda herhangi bir kötü hadise ile karşılaşmadık. Deve sahipleri ve güreş severler Selçuk’tan memnun döndü. Bu konuda bize destek veren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkürü borç biliyoruz. Kendilerini kısa zamanda ziyaret ederek tekrar teşekkür edeceğiz.”
(İHA)