GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Okay Memiş, AK Parti Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Doğan ve iki öğretmen tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Vali Memiş ve beraberindekiler, Işıl Sema Doğan İlkokulu'ndaki törene katıldı.

Memiş, törende yaptığı konuşmada, Gümüşhane'de yaklaşık 20 bin öğrenci ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılışını yaptıklarını belirterek, bütün öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kadrolaşmasının eğitimde olduğunu ifade eden Memiş, "Sizlerin arasındaydılar. Eğimi tercih ettiler. Nesiller yetiştireceklerini düşündüler. Öğretmenler buradaki sorumluluğun ne kadar büyük olduğunun farkına varsın. Kendi anayasal değerlerimize, cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkan, Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine işaret ettiği o zihniyetle herkesi kucaklayarak eğitim ve öğretimimize devam edelim." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Akgül ise eğitim ve gelecek nesillerin önemine dikkati çekerek, şu bilgileri aktardı:

"Bu coğrafyada güven ve huzur içinde yaşayacaksak, geleceğimizi daha güçlü şekilde tahkim edeceksek, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksak, 2023, 2053, 2071 hedeflerini yakalamak için genç nesilleri entelektüel birikimi yüksek derecede yetiştirmeliyiz. Bu gençler bu ülkeyi 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştıracak gençlerdir."

Milli Eğitim Müdürü Doğan da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk haftasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bütün sınıf, şube ve kursiyer gruplarına "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması ile öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacağını ifade etti.

Doğan şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığın arttırılması hepimizin ortak sorumluluğundadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Okulun 4. sınıf öğrencilerinin, yeni başlayan öğrencilere "Hoş geldiniz" diyerek çiçek sunmasının ardından sınıf ziyaretleri ve 1. sınıf öğrencilerine hediye takdimi gerçekleştirildi.