SİNOP (AA) - Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen 23. Gezici Film Festivali'nin Sinop ayağı 8 Aralık'ta, Pelin Esmer'in yönettiği "İşe Yarar Bir Şey" filmiyle başlayacak.

Sinop Belediye Başkanlığı ve Telvin Sanat Atölyesinin destek verdiği festivalde, filmler 11 Aralık'a kadar Halk Eğitim Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan yola çıkan 23. Gezici Film Festivali'nin 8-11 Aralık'ta Sinop'ta, 12-14 Aralık'ta da Kastamonu'da olacağını belirtti.

Bu yıl da festivalin dünya sineması bölümünde uluslararası festivallerde boy göstermiş değişik coğrafyalardan farklı hikayeleri bir araya getiren filmlerin yer aldığını belirten Boyacıoğlu, "Amerika Büyükelçiliği ve Avusturya Büyükelçiliğinin katkılarıyla düzenlenen dünya sineması bölümünde Chavela, Düğün Davetiyesi, Erkekler Ağlamaz, Hayaletler Kenti, Melekler Beyaz Giyer, Mutlu Son, Tarihsiz İmzasız, Mekanlar ve Yüzler gibi önemli filmler seçkide yer alıyor. Ayrıca ulusal düzeyde en yeni, heyecan verici ve bol ödüllü filmler izleyenlerle buluşacak." dedi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül de yıllardır gezici film festivaline ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek "Üç gün boyunca hemşehrilerimizle dolu dolu birbirinden güzel ödüllü filmleri izleme olanağı bulacağız." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'nde 8 Aralık'ta saat 19.00'da "İşe Yarar Bir Şey" filmiyle başlayacak festivalde, Mutlu Son, Politeknik, Daha, Düğün Davetiyesi, Sarı Sıcak, İspanyol Dansçı, Tarihsiz İmzasız, 12 Kızgın Adam, Körfez filmleri gösterilecek.