SAMSUN (AA) - Samsun'un ev sahipliğinde 2017 yılında yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları kapsamında Canik Belediyesi personeline "Uluslararası İşaret Dili" kursu verildi.

Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İşaret Dili Kursu ile olimpiyatlara katılacak sporcularla sağlıklı iletişim kurmayı amaçladıklarını belirterek, bugüne kadar düzenlenen iki kursta toplam 40 belediye çalışanının sertifika aldığını söyledi.

Canik Belediyesi olarak "Sürekli değişim, sürekli gelişim' anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Genç, "Değişen ve gelişen dünyada bilginin çok önemli bir sermaye olduğu bilinciyle belediye olarak kendimizi sürekli yeniliyoruz. Daha önce belediye çalışanlarımıza yönelik birçok eğitim çalışmalarının yanında şehrimiz için çok önemli gördüğümüz 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na da bu tür eğitici ve geliştirici programlarla hazırlanıyoruz." dedi.

Genç, daha sonra işaret dili öğretmeni Pınar Dişibeyaz tarafından verilen kursu tamamlayan belediye çalışanlarına sertifikalarını verdi.