BARTIN (AA) - Bartın Valisi Nusret Dirim ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Dirim, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Çocukların geleceğin teminatı olduğunun altını çizen Dirim, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, eleştiren, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, 23 Nisan'ın dünyada çocuklara armağan edilen il ve tek bayram olduğunu vurgulayarak, şunları aktardı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."