SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını son derece önemsediklerini bildirdi.

Taşçı, yaptığı yazılı açıklamada, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda, Atakum ilçesinin örnek bir ev sahipliği ortaya koyacağını vurguladı.

Samsun'da 18-30 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek oyunların kente her yönüyle büyük kazanım sağlayacağına işaret eden Taşçı, şunları kaydetti:

"Samsun Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın girişimleri sonucunda birbirinden önemli sportif alanları kazanıyor. Dünyanın dört bir yanından sporcuyu şehrimizde ağırlayacağımız, spor kamuoyunun gözlerini Samsun'a çevireceği 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını son derece önemsiyoruz. Bu anlamda şehrimiz, birçok ülkeden gelecek sporcuları en iyi şekilde ağırlayacaktır. Göreve geldiği günden bu yana, kentimizi bir spor kenti haline getiren Bakan Kılıç'ın girişimleriyle gerçekleşecek olimpiyatların, kentimizin tanıtımına ve turizmine ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Dünya, Türk milletinin misafirperverliğini bir kez daha görecek."

Oyunlarda 92 ülkeden 5 bine yakın sporcunun yarışacağını, antrenör ve idareciler de eklendiğinde oyunlara katılım sayısının 10 bin'e ulaşacağını bildiren Taşçı, Atakum'um bu kıyasıya mücadelelerin üçüne ev sahipliği yapacağını belirtti.

Atakum Olimpik Yüzme Havuzu, OMÜ Gölet Alanı ve Golf Sahasında mücadele edecek sporcuları, ilçede en güzel şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Taşçı, "Atakumlu hemşehrilerimizde bu anlamda örnek misafirperverliklerini ortaya koyacaktır. Belediye ve dev sporcu ordumuzdan oluşan Atakum Belediyespor Kulübü olarak olimpiyata hazırız. Üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapacağız. Dünyanın heyecanla beklediği 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın heyecanını biz de yaşıyor ve gün sayıyoruz." ifadelerini kullandı.