Fırat Kalkanı Harekatının 75’inci gününde Shudud ve Numan bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik hava harekatlarında 24 terörist etkisiz hale getirildi.
TSK’dan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 75’inci gününde, Mare sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneydoğusunda yer alan Shudud meskun mahallerinde kontrolün sağlandığı bildirildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, 1 muhalifin şehit olduğu, 8 muhalifin ise yaralandığı belirtilerek, harekata destek sağlayan Türk askerlerinde zayiat ve hasar meydana gelmediği kaydedildi.
Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 173 meskun mahalde (yaklaşık bin 370 kilometre kare) kontrol sağlandığı ifade edilerek, hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 30 DEAŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak teröristlerin baskı altına alındığı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldığı vurgulandı. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, hava harekatının icra edilmediği, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçakların görevlendirildiği ifade edildi.

7 HAVA HAREKATI
Açıklamada, "Koalisyon güçleri tarafından; Shudud (4) ve Numan (3) bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ mensuplarına yönelik 7 hava harekatı icra edilerek, 24 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 havan ve savunma mevzii haline getirilen 1 bina imha edilmiştir. DEAŞ TÖ’den temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 25 EYP kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 443 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdidini bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü vurgulandı.
(İHA)