ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce valilik binası önünde düzenlenen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende, 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi ve adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin merasimi gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, yaptığı konuşmada, öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünü ve onların da bu mesleğin verdiği aşkla tüm zorluklara rağmen işlerini en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Değerli öğretmenlerin emeklerinin asla inkar edilemeyeceğini ifade eden Tosun, "Öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edecektir. Öğretmenlik bitmeyen bir sevda, karşılık beklemeksizin verilen emek, vatanını, milletini kendinden önce düşünmek, hiç tanımadığın bir hayatın güzelleşmesi için çalışmak ve bir çocuğun gülümsemesiyle mutlu olmaktır." dedi.

- Çaycuma

Çaycuma'daki hükümet konağı bahçesinde düzenlenen kutlama programında çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu dile getirerek, "İnsan ancak öğretmen sayesinde ahlakı, maneviyatı, bilgiyi, araştırmayı, beceriyi ve medeniyeti öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun mimarı da öğretmenlerdir.“ dedi.

​​​​​​Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçede görev yapan ve adaylığı kalkan öğretmenler için yemin töreni yapıldı.

Kaymakam Muharrem Coşgun, emekli öğretmenlere plaket takdim etti, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere protokol tarafından hediyeler verildi.

- Ereğli

Ereğli ilçesin Devrim Bulvarı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, öğretmenliğin dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olduğunu söyledi.

Törene ilçe milli eğitim şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.