Askeri kaynaklar, “Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedefin Fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak tam isabetle vurulduğunu açıkladı.
Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçleri’ne destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekatın 8’inci gününde, dün saat 09.30’dan şu ana kadar Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedef Fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur” denildi.
Teröristlerin barınma yeri olarak kullandığı dört barınma yerinin Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Akşam saatlerinde yine Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlerce barınma alanı olarak kullanıldığı tespit edilen 4 bina Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarca yapılan hava taarruzuyla içindeki teröristlerle birlikte imha edilmiştir. Buna ilave olarak Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca Güzelmezra bölgesine yapılan hava taarruzu sonucunda DEAŞ’a ait bir silahlı araç imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir” ifadeleri yer aldı.
Ayrıca 24 Ağustos’tan itibaren devam eden operasyonlarda 32 köy ve yerleşim yerinin terörist unsurlardan temizlendiği, bu bölgelerin sivil halkın dönüşüne müsait bir duruma getirildiği belirtildi.
(İHA)