ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Yılmaz, mesajında, tiyatronun toplum kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yaptı.

"2014-2017 tiyatro sezonları içinde Altınordu dahil tüm ilçelerimizde sahnelediğimiz 376 oyunumuz ile yaklaşık 60 bin seyircimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesinde bulunan Yılmaz, Ordu'da tiyatroya olan ilginin artarak devam ettiğine işaret ederek şöyle devam etti:

"Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatromuz (OBBKT), Orduluların desteğiyle ilimiz ve ilçelerimizde, yurt içi ve yurt dışında tiyatro sanatını başarıyla yaygınlaştırmaya, kentimiz ve insanımızın aynası olmaya devam ediyor. İnsanları eğiten ve eğlendiren tiyatro, düşündürücü yönüyle de önemli bir sahne sanatıdır. İnsanların birlikte güldüğü ve ağladığı anlara ev sahipliği yapan tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği mekanlardır. Bu kapsamda ilimizde tiyatroya olan ilginin artması memnuniyet vericidir."

Seyircilerin desteğiyle daha büyük başarılara imza atmak adına geleceğe emin adımlarla ve umutla yürüyen OBBKT'nin sahneye koyduğu gerek yetişkin gerekse çocuk oyunlarına il genelinde yoğun bir ilgi gösterildiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sizlerin takdirine sunduğumuz oyunlarımızın insanımızı her an dinamik tutan temposu, farklı kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izleniyor olması, bizleri daha büyük ve ilgi çekecek projeleri hayata geçirmeye yönlendiriyor. Sahnenin tozunu yutan oyuncularla o tozu hisseden izleyenleri aynı atmosferde yaşatan, kimi zaman üzeri kapalı kimi zaman ise tüm gerçekçi yanıyla ağlatırken güldüren ve her seferinde düşündüren tiyatro sanatı, şüphesiz ki bizi bize anlatan sanat dallarının en önemlilerinden, emek ve çaba sarf edilenlerindendir. Başta tiyatro sanatına emek verip hayatta olmayan ve sesleri bu kubbede hoş bir seda olarak kalan herkesi rahmetle anıyor ve tüm sanatseverlere tiyatro dolu günler diliyorum."