DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Ali Fidan, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Defterdar Ali Aykaş'ı kabul etti.

Aykaş, beraberinde kurum çalışanlarıyla yaptığı ziyarette, Vali Fidan'a Vergi Haftası'nda yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Bu yıl, Vergi Haftası'nın 27'ncisinin kutlandığını ve hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini anlatan Aykaş, "Vergi, ne kadar iyi toplanırsa ülke o kadar güçlü olur. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Vergi Haftası'nı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Fidan ise vergi ödemenin en temel vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayarak, "Gönüllülük vurgusunu önemsiyoruz. Vatandaş olmaktan öte devlet olmanın bir gereğidir. Gelişmiş ülkelerde vergi bilincinin oluştuğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda vergi suçunun en ağır olduğu ülkelerdir. Ülkemizde yapılması gereken en önemli iş, vergiyi adil şekilde toplamak, kaçakları önlemektir. Verginin en önemli vatandaşlık görevlerinden olduğu bilinciyle çocuklarımızı geleceğe yetiştirmek önemlidir" şeklinde konuştu.