GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Enver Ünlü, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ünlü, mesajında, Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümünü büyük bir coşku ile idrak etmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyetinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış olsa da yoluna aynı kararlılıkla devam etmekte olduğuna vurgu yapan Ünlü, buna hiçbir gücün engel olamayacağını ifade etti.

Ünlü, Türkiye Cumhuriyeti'nin, devletiyle, milletiyle sonsuza kadar yaşayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Türk milleti Cumhuriyet'e bağlanıp onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki yerini geliştirerek sürdürür. Bu nedenle Cumhuriyeti sahiplenmek her Türk'ün milli görevidir."

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise yayımladığı mesajda, 29 Ekim'in öz yurdunda işgalleri kabullenmeyen milletin, İstiklal Savaşı'yla kenetlenen ruhların sarsılmaz iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

Şenlikoğlu, 97 yıl önce İstiklal Harbini zafere taşıyan, Cumhuriyete can veren ruhun bugün de dimdik ayakta olduğuna vurgu yaparak, "Bu eşsiz ruh, sergileyeceğimiz birlik, beraberlik ve kardeşlikle dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan toprağında operasyona asla müsaade etmeyecektir. Büyük mücadelelerle kazanılmış Cumhuriyet'in gurur ve onur gününün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Can, mesajında şunları aktardı:

"Cumhuriyet, aziz Türk milletinin kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla topyekun birlik ve beraberlik içerisinde verdiği zorlu mücadelelerin neticesinde ilan edilmiştir. Bizlere düşen bu birlik ve beraberlik ruhunu her zaman, bugün ve gelecekte de yaşatarak daha çok çalışmak ve üretmek olmalıdır. Yarınların güçlü Türkiye'sini ancak bu şekilde inşa edebiliriz."