RİZE (AA) - Rize Valisi Ersin Yazıcı, engelli vatandaşlara toplumun ayrılmaz birer parçası olduklarını hissettirerek sorunlarına çözüm üretmek zorunda olduklarını bildirdi.

Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini gördüklerini, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyulduğunu ifade etti.

Yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına yönelik çalışmaların her geçen gün daha iyiye gittiğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Güçlü ve dinamik bir yapıya sahip devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edecektir. Engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşmasını sağlayarak onları katılımcı ve üretken insanlar haline getirmemiz bizler için bir insanlık görevidir. Engelli kardeşlerimize toplumun ayrılmaz birer parçası olduklarını hissettirerek sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Herkesi engellilerimize karşı daha bilinçli, daha duyarlı, sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız bilerek, yaşamaya davet ediyorum."

Engelli vatandaşların, koruma amaçlı, iyiniyetli olarak hayatın dışında tutulduğunu belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Oysa onların da yapabilecekleri pek çok beceri ve iş var. Bizlere düşen, onların bu kabiliyetlerini fark edip ihtiyaçları olan özgüveni ve yardımı sağlamaktır. Engellilik herkesin başına gelebilir. Engelliler toplumumuzda bütün fertler ile eşit temel hak ve özgürlüklere sahiptir. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu, engelli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek, sağlık ve sosyal statülerini geliştirmek için hepimize görevler düştüğünü unutmamamız gerekir."