ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yeşil, mesajında, engelli vatandaşlar için yaşamı kolaylaştırmanın her bireyin sorumluluğu olduğuna vurgu yaparak, "Engelli vatandaşların sorunlarının aşılabilmesi, onlar için yaşamın kolaylaştırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal yaşamda hayatlarına anlam katabilmeleri adına, bu alandaki sosyal duyarlılık ve bilincin yükseltilmesi ancak toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını artırmakla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

BEÜ Rektörü Çufalı da bugünün, engellilerin hayatın her alanındaki ekonomik ve sosyal faaliyetlere tam ve etkin katılımı yönünde çalışmaların yapıldığı, deneyimlerin paylaşıldığı, bilimsel etkinlikler ve iyi uygulama örnekleri yanı sıra bizlere dünyayı anlamak içinde imkanlar barındırması açısından önemli bir gün olduğunu belirtti.

Engel ve engelden kaynaklanan durumların asırlardır insanlığın önemli meselelerinden biri olduğuna dikkati çeken Çufalı, şunları kaydetti:

"Özünde insanın olduğu unutulmadan atılan her adım bu konudaki gelişmeleri beraberinde getirmiştir. Şunu hatırımızdan çıkartmamalıyız ki engellilik sadece engellilerin ve ailelerinin değil, herkesin yaşadığı, yaşayabileceği insana has bir durumdur. Ne kadar uzağımızda olduğunu düşünürsek düşünelim nüfusun yaşlanması, akut ve kronik hastalıkların yaygınlaşması, kazalar ve doğal afetler gibi sebepler bilinen gerçeği bize tekrar tekrar hatırlatmaktadır."​​​​​​​