ÇORUM (AA) - Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu belirtti.

Vali Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma konusunda devlete ve halka önemli görevler düştüğünü vurguladı.

"Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır." ifadelerini kullanan Kılıç, şunları kaydetti:

"Geleceğe güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmeleri, birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmeleridir. Engellilerin mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmadan hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak her zaman bizim öncelikli sorumluluklarımız arasında yer alacaktır. Engelli olmalarına karşın onurlu bir şekilde yaşamak için mücadele eden, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan vatandaşlarımız bizim için aynı zamanda birer güç kaynağıdır. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Her birimizin bir gün engelli konuma düşebileceği bilinciyle toplumsal duyarlılığın daha da artması için vatandaşlarımız da kurumlarımız da gerekeni en iyi biçimde yapmalıdır."

Vali Kılıç, Dünya Engelliler Günü'nün toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni etti.