Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan uğurlama törenine şehit polis  Adem Keleş’in ailesi,  Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve şehidin polis arkadaşları katıldı.
 
NİŞANLISI, ÖZEL HAREKAT ŞAPKASINI TAKTI
 
Şehit polis Adem Keleş’in bayrağa sarılı tabutu ambulanstan alınarak tören alanına getirildiğinde duygusal anlar yaşandı. Şehidin annesi Naciye Keleş, babası Yaşar Keleş ve 3 aylık nişanlısı Sevcan İşbilen, tören alanında gözyaşlarına boğuldu. 
 
Törene katılan protokol üyeleri, şehidin ailesine başsağlığı dilerken, şehidin nişanlısı Sevcan İşbilen, kadın özel harekat polisine sarılarak töreni izledi. Tören sırasında zaman zaman yere oturan şehidin nişanlısı, daha sonra özel harekat şapkası taktı. 
 
EMNİYET MÜDÜRÜ KONUŞTU
 
Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Silvan’da devam eden operasyona takviye amaçlı ilçeye giden özel harekat ekiplerini taşıyan aracın, tali yoldan çıkan bir kamyonla çarpışması sonucunda polis memuru Adem Keleş’in şehit olduğunu belirten  Taşdan, "Meslektaşımızı zamansız ebediyete uğurlamak bizleri üzmektedir. Şüphesiz her canlı ölümü tadacaktır, buna inancımız sonsuzdur. Ancak meslektaşımızın genç yaşta görevinin başında, vatanına, milletine hizmet ederken, şehit vermemiz hepimizi derinden üzmektedir" dedi. 
 
ARKADAŞLARI TABUTU TEKBİR GETİREREK TAŞIDI
 
Yapılan konuşmanın ardından şehit ALİ ÖZTÜRK için dua okundu. Şehit polisin tabutunun ambulansa taşınması sırasında tören mangasından önce, alandaki özel harekat polisleri tekbirler getirerek tabutun başına koştu. Koşarak katafalkın yanına gelen özel harekat polisleri şehit arkadaşlarının tabutunu omuzlarına alarak, tekbirlerle ambulansa kadar taşıdı.
 
Nişanlısı Sevcan İşbilen, törenin sonunda şehit polis Adem Keleş’i taşıyan ambulansı asker selamı vererek uğurladı. Şehidin naaşı, daha sonra karayolu ile memleketi Malatya’ya götürülmek üzere yola çıktı.