Malatya’da 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in resmi 3 resim öğretmeni tarafından Halk Eğitim Merkezinin de yer aldığı 3 katlı binaya çizildi.
15 Temmuz’da hainler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in Türk bayraklı ve tanklı dev resmi, Yeşilyurt belediyesi ve Armoni Güzel Sanatlar Derneği organizesiyle 3 katlı Halk Eğitim Merkezi binasının dış cephesine çizildi. Duvara resmi çizen resim öğretmenlerden Armoni Güzel Sanatlar Derneği üyesi Gökhan Çelikkıran, vatanı ve milleti için şehit olan Ömer Halisdemir’in isminin unutulmaması için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çelikkıran, “15 Temmuz gecesi ülkemiz o hainler tarafından işgale uğradı ama başta halkımız olmak üzere şehidimiz Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız sayesinde bu işgali bertaraf ettik. Biz ona olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için böyle bir çalışma yaptık. Allah bizlere böyle acılar bir daha yaşatmasın. Böyle günlerin yaşanmaması için bizim ülke olarak ne kahraman şehidimizi ne de o karanlık geceyi unutmamamız lazım” şeklinde konuştu.
Dünya Anıt resmi olarak da bilinen eserin, toplam 85 metrekarelik alanda resmedildiği belirtilirken, özel resim yağlı boyası ile toplam 10 günde tamamlandığı öğrenildi
(İHA)