SAMSUN (AA) - Base jumping (binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) sporcusu Cengiz Koçak, Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Şahin Kanyonu'nda 324 metreden serbest atlayış yaptı.

Daha önce Erzurum Uzundere'de 299 metrelik yükseklikten serbest atlayış gerçekleştiren Koçak, Vezirköprü ilçesindeki Şahin Kanyonu'nda 324 metreden yaptığı atlayışta, paraşütünü yere yaklaşınca açtı.

Altunkaya Barajı'ndaki bir feribota inmeyi planlayan Koçak, rüzgarın etkisiyle hedefi kaçırınca suya düştü. Koçak, feribotta bulunan vatandaşların yardımıyla sudan çıkarıldı.

Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanyondan daha önce hiç atlayış yapılmadığını söyledi.

Daha önce atlayış yapılmamış yerleri bularak ilk olmayı amaçladığını anlatan Koçak, projesine "Yüksek şehirler arıyorum" adını verdiğini belirtti.

Şahinkaya Kanyonu'nun ismini birinden duyduğunu dile getiren Koçak, "Kanyonda 2 atlayış noktası buldum ama yerden gördüğüm yerlere ulaşamadığımız için oradan atlayamadık. Buna rağmen daha güzel bir yer bulduk. 324 metre yükseklikten atladım. Türkiye’deki en yüksek uçurum atlayışını 299 metre ile Erzurum Uzundere'de yine ben yapmıştım. Bana 'başka yüksek bir yerden atlama, buranın adı kalsın' demişlerdi ama burayı buldum." ifadelerini kullandı.

Koçak, Şahin Kanyonu'nun, Türkiye'nin atlanabilir en yüksek noktalarından olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bu atlayışta bana destek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilgililere teşekkür ediyorum. Planım aslında feribota inmekti. Rüzgarın artması, atlayış saatinin geçmesi ve benim kişisel hatalarım feribota inememe engel oldu. Kanyona indim, biraz korktum ama her şey yolunda. Çok güzel bir atlayış oldu. Bu atlayış noktasının adını 'Nomad' koydum. Nomad, 'göçebe' demek. Göçebe bir hayat yaşıyorum. Bu ismi kendimden esinlenerek verdim. Buranın adı artık 'Şahinkaya Kanyonu Nomad Exit Noktası' oldu. Bir süre sonra burada uluslararası çapta çok güzel işler yapılabilir. Burayı adrenalin kanyonu yapmak için yetkiler ile görüşeceğiz."