Van’ın Saray ilçesinde yaşayan Yücel ve Senem Nam ailesi dört yıl sonra dünya gelen üçü kız biri erkek dördüzlerinin bir taraftan sevincini yaşarken, bir taraftan da sıkıntı çekiyor.
Saray ilçesine bağlı Bakışık Mahallesi Güzeldere mezrasında yaşan Nam ailesi, dört yıl önce dünya evine girdiler. Uzun süre çocukları olmayan Nam ailesi, 4 yıl aradan sonra yaklaşık 5 ay önce üçü kız biri erkek dördüz çocukları dünyaya geldi. Dünya gelen dördüz bebekleri bir taraftan aile içinde mutluluk yaşatırken, bir taraftan da bebeklere bakmanın sıkıntısı içerisine girdiler. Baba Yücel Nam, “Dört yıldır evliyim. Evliliğim ikinci yılında tarlada çalışırken bana yıldırım çarptı. İki yıl hasta yattım bu nedenle çalışmadım. Dört yıl sonra üç kız bir erkek evladım oldu. Dört çocuğum olduğu için çok mutluyum ama bakımları çok zor. Anne sütü yetmediği için mama ile beslemek zorundayız. Tüm çalışmalarım durdu çünkü hiçbir sosyal güvencem olmadığı için inşatlar çalışıyordum. İstanbul’da, Bodrum’da çalışıyordum” dedi.

“İL DIŞINDA İNŞAATLARDA ÇALIŞMAK ZORUNDA KALDIĞIM İÇİN BABAMIN EVİNE TAŞINDIM”
İl dışında inşaatlarda çalıştığını ifade eden Nam, “Eşimi dört çocukla bırakmak zor oluyor. Bu yüzden babamın evine taşındım. Onlarla birlikte fedakarlık yaparak bu çocukları bakmaya çalışıyoruz. Bu konuda devlet yetkilileri ve iş adamlarından yardım bekliyorum. Bana burada yakında bir iş imkanı verilsin. En azında evime yakın olurum” dedi.
Anne Senem Nam ise, “Allah bize 4 yıl sonra 4 evlat verdi. Bundan dolayı ne kadar şükür etsek azdır. Ama eşimin dediği gibi maması bezi yetişemiyor. Bu Allah’ın bir lütfü. Bazen bez olmadığı için, bez yıkamak zorunda kalıyorum. Bu nedenle eşim yedi aydır evde çalışmıyor, işi yok. Bundan dolayı 4 çocuğu bakmakta zorluk çekiyoruz. Bu neden yardım bekliyoruz” dedi.
Dede Lütfullah Nam ise, “Ben otuz yıl emeğim ile uğraştım ama oğluma yıldırım vurdu. İki yıl hasta yattı. Yaklaşık 5 ay önce de dört çocuğu oldu. Mecbur kaldım yanıma aldım. Şimdi burada üst üste yaşamaya devam ediyor” dedi.
(İHA)