8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’nin en kalabalık kadın korosu çalışmalarına Soğuksu Mahallesi’nde başladı.
Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’nin en kalabalık Kadın Korosunu kurmak için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatıyla Koro Eğitmeni Hilal Nesin çalışmalara Soğuksu Mahallesi’nde başladı. Soğuksu Mahallesi’nde yaşayan kadınlar Bayındır Parkı’nda açık havada ilk derslerini yaptı. Proje Koordinatörü ve Koro Eğitmeni Hilal Nesin, 5 bin kişinin katılması planlanan koroyu oluşturmak için muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri ve hemşehri dernekleriyle görüşmelerini sürdürüyor.

8 MART’TA SESLENDİRİLECEK
Sözü ve bestesi Proje Koordinatörü ve Koro Eğitmeni Hilal Nesin’e ait olan” Birlikte gülelim” isimli şarkının koro eğitim çalışmaları Mart ayı başında sona erecek. Şarkının çalışmalarına başlayan kadınlar önümüzdeki hafta yemek kaşıklarıyla ritim çalışmasına başlayacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde oluşturulacak olan 5 bin kişilik kadınlar korosu ”Birlikte gülelim” şarkısını seslendirip, yemek kaşıklarıyla ritim tutup Kadına yönelik ve her türlü şiddete gülerek yanıt verecek.

GUİNNES’E DE BAŞVURULACAK
Muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri ve hemşehri derneklerinin destekleriyle kurulacak olan koronun Türkiye’nin en büyük korosu olacağını söyleyen Proje Koordinatörü ve Koro Eğitmeni Hilal Nesin, “Oluşturacağımız koromuz 8 Mart’ta Kadına yönelik ve her türlü şiddete karşı gülerek ve yemek kaşıklarını birbirine vurarak o gün seslerini tüm dünyaya duyuracaklar. Koromuz Türkiye’de kadınların yer aldığı en kalabalık koro olacak. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuruda bulunacağız” dedi.
Koroya katılabilmek için provalara gelen kadınlar ise projeyi çok beğendiklerini söylediler. Evde oturmaktan usandıklarını ve oturdukları yerde kilo aldıklarını söyleyen kadınlar, bu tür etkinliklerle en azından hayatlarına hareket geldiğini söylediler. Etkinliğe katılanların çoğunun orta yaş grubu olduğunu ve dışarıya çıkmalarının daha zor olduğunu söyleyen kadınlar, bu tür etkinliklerle hem spor yaptıklarını hem eğlendiklerini belirterek, "Buraya geldikten sonra eve daha canlı ve neşeli dönüyoruz" diye konuştu.

KORONUN SESLENDİRECEĞİ ŞARKI
"Bu günlerden kadın, aylardan güneş ayı, ağlamak sızlamak yok, ileri hep ileri, haydi haydi dönelim, sırt sırta verelim, hep beraber gülelim, hah hah hah hah hah hah haaa, höh höh höh höh höh höh hööö, hoh hoh hoh hoh hoh hoh hooo, hah hah hah hah hah hah haaa, bu günlerden sevgi, içinde senin adın,diren sakın usanma, aydın günler bizimdir, susma sakın çekinme, duysun dünya sesini, çık içeriden dışarı, hayat güzel seninle..."
(İHA)