BARTIN (AA) - 5 Nisan Avukatlar Günü'nde konuşan Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, ülkede yeni hukuk fakültesi açılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, Cumhuriyet Meydanında 5 nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkede son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle avukatlar olarak üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü, toplumun etnik ve kültürel yapısını hedef olan terör olayları karşısında toplum olarak birlikte bir duruş sergilemenin her zamankinden daha iyi olacağını belirten Parlatır, "Terör örgütlerin amacı, ülkemizi bölmek isteyenlerin maşası olmaktan ibarettir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve varlığına kast eden hainleri ve destekçilerini kınıyoruz, teröre boyun eymeyeceğiz. Türkiye'nin varlığı ve bölünmez bütünlüğü için şehit düşen şehitleri saygıyla anıyoruz." dedi.

Ülkede 2010'da 74 bin olan avukat sayısının, 5 yılda büyük bir artış göstererek 95 bine yaklaştığını da ifade eden Parlatır, gelecek 5 yıl içinde hukuk fakültelerindeki öğrenci sayıları dikkate alındığında bu sayının daha da artacağını anlattı.

Parlatır, "Son 10 yılda ülkemizdeki ekonomik büyüme oranından yaklaşık olarak 13 kat daha fazla avukat sayısında artış olmuştur. Avukatlık mesleğine katılan sayının her geçen gün plansız programsız artışının sonucunda mesleki faaliyet yürütülmesinde niteliğin azaltılması olmak üzere birçok sorunlara yol açmaktadır. Sorunun çözümü ise artık yeni bir hukuk fakültesi açılmasına izin verilmemesi gerekir. Yargının kurucu unsuru olan savunmanında sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Yeni bir avukatlık yasası gerekmektedir." diye konuştu.