BARTIN (AA) - Bartın’da 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kütüphane Müdürü Tülay Erduran, burada yaptığı konuşmada, küreselleşmeyle insanlar arasında yeni ve ortak yaşam biçimleri belirlenmeye başlandığını ve ortak eğitim politikalarıyla ülke vatandaşları arasındaki anlayışın da geliştiğini söyledi.

Küreselleşme ve bilgi toplumu olmanın dinamik ve devam eden bir oluşum olduğunu ifade den Erduran, şöyle konuştu:

"Küreselleşmeyle eğitim, eğitimli insan, okul ve kütüphane gibi kavramların önem kazandığı görülmektedir. Bu noktada, kütüphanelerin üstlendiği sorumluluklar oldukça büyüktür. Kütüphaneler, toplumun aynasıdır. Ne kadar çok kullanılır ve ne kadar kaliteli hizmet sunarlarsa topumdaki gelişmenin ışığını yansıtacaklardır. Halk kütüphaneler, her yaştan, her seviyede ve meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayarak bölgesinin kültürel, sosyal ve teknik kalkınmasına katsı sağlayan kurumlardır."

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Özdemir ile kültür ve turizm müdürlüğü personeli katıldı.