ORDU (AA) - Ordu'nun turistik yerlerinden biri olan Boztepe'ye, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak merdivenle de çıkılabileceği bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi ve 530 rakımlı Boztepe arasında uygulanması planlanan merdiven projesini yerinde inceledi.

Taşbaşı Mahallesi'ndeki projenin uygulanacağı alanda yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Deniz seviyesinden Boztepe'ye ulaşacak merdiven projesi dünyanın en uzun merdivenlerinden biri olacak" dedi.

Projenin turizmci Enis Ayar tarafından kendilerine sunulduğunu belirten Yılmaz, "Biz de bu projeyi yerinde inceleyelim, görelim istedik. Projenin içeriği ise Taşbaşı Kilisesi'nin bahçesinden ya da denizin kenarından, mevcut yolun altından dere boyu bir tünel açmak suretiyle bu çıkıştan itibaren de 150 metrelik tünelden sonra da Boztepe'ye kadar bir merdiven projesi. Proje tamamlandığında vatandaşlarımız araçla ya da teleferikle çıkabildikleri Boztepe'ye merdivenleri de kullanarak çıkabilecek. Proje çok ilginç ve ekstrem bir proje" diye konuştu.

Proje kapsamında bölgede bulunan bir derenin de tersine akıtma suretiyle bir çalışmanın olacağını da vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında bölgede bulunan bir derenin 150 metrelik kısımda derenin tersine akıtılmasıyla ilgili de bir öneri gelmişti. Biz de derenin tersine akıtılması fikrini güzel bir düşünce olarak gördük. 'Ordu'nun dereleri aksa yukarı aksa' diye başlayan ve tüm Türkiye'nin bildiği türkümüzdeki gibi bir şey yapabilir miyiz, araştıracağız. Teknik arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Burada teknolojiden veya teknik imkansızlıklardan kaynaklanan neler yaşayabiliriz, onunla ilgili gerekli araştırmaları yapacağız."

Yılmaz, dünyanın en uzun soluklu merdivenlerinden olacak projenin hayata geçirilmesi durumunda bölgenin potansiyelinin de artacağını sözlerine ekledi.