SİNOP (AA) - Sinop'ta açılan "Sinop'ta Cumhuriyet'in ilk yıllarında milli bayramlar ve törenler" konulu fotoğraf sergisini gezerken 56 yıl önce çekilmiş okul fotoğrafına rastlayan Hilal Şimşek, şaşkınlık ve sevinç yaşadı.

Valilik önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği katkılarıyla Zeynel Zeki Özcanoğlu'nun arşivindeki fotoğraflarla açılan sergi, ilgi gördü.

Sergiyi gezenler arasında bulunan emekli 67 yaşındaki Hilal Şimşek, 56 yıl önce çekilen fotoğrafını görünce şaşkınlık ve sevinç yaşadı. Sinop Cumhuriyet İlkokulu Gösteri Grubu'nun yer aldığı 1958 tarihli fotoğrafı dikkatlice inceleyen Şimşek, o zamanlar 11 yaşında bir öğrenci olduğunu ve o yıllara gittiğini söyledi.

Şimşek, "Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilik dönemimde bütün faaliyetlere katılıyordum. 1958 yılında Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumun gösteri grubunda yer almıştım. O dönemde fotoğraflarımız çekilmişti. Aradan yıllar geçti. Sergiyi gezerken yıllar önce arkadaşlarımla poz verdiğimiz fotoğrafı gördüm ve o an çocukluk yıllarıma döndüm. Bir an o halimi hatırladım, sanki dün gibi ama 56 yıl geçmiş üzerinden. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi çok önemli bir sergide fotoğrafımın olması beni hem sevindirdi hem de çok duygulandırdı" diyerek duygularını dile getirdi.

Şimşek, Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneğine ve Zeynel Zeki Özcanoğlu'na teşekkür etti.