Şeffaf ve katılımcı bir tahmin modeli oluşturun

Gerçek bir inşaat maliyet hesaplama tahmininde bulunmadan önce ilgili tarafların tahminin nasıl düzenlendiğine ve nasıl bir model oluşturulduğuna karar vermeleri gerekir. Bu; maliyet hesaplama yazılımı, metodoloji, işgücü verimliliği, işgücü oranları, ekipman, malzeme fiyatlandırması, vergiler, sigortalar, ödenekler, dolaylı maliyetler, mühendislik ve kapsam tahsisinin belirlenmesini içeren bir modeldir. Tahmini istenen çıktılara yönelik tüm girdiler bu noktada tanımlanmalıdır. Gereksinimler açık değilse uyum sağlamak ve mutabık kalmak için üzerinde tartışılmalı ve toplantılar yapılmalıdır.

Faaliyet alanına ait belgeleri ve verileri toplayın

İnşaat maliyeti hesaplaması yapacak ekibin bu belgeleri ve verileri okuyup değerlendirmesi oldukça önemlidir. Bu belge ve verilerin yokluğunda alınan kararlar ve hesaplamaları dürüstçe yansıtan maliyetler ortaya çıkmaz. İleri aşamalarda yapılacak revizyonların kontrolü açısından bu belge ve veriler önemlidir. Maliyet hesaplama tahmininin tüm projeyi kapsayacak şekilde faaliyet alanı ile ilgili belge ve verilerin yorumlanması gerekmektedir.

Doğrudan maliyet tahmini yapın

Faaliyet alanı ile ilgili yeterli veriler ortaya çıktığında gerekli olan kaynakların miktarını ve maliyetleri tahmin edebilirsiniz. Proje türüne, büyüklüğüne ve projenin amacına bağlı olarak farklı araçlar ve teknikler kullanabilirsiniz. 

Dolaylı maliyetleri tahmin edin ve buna etki edebilecek faktörleri göz önünde bulundurun

Ödenekler, dolaylı maliyetler ve genel giderler gibi diğer maliyet türleri genellikle doğrudan maliyetlerle temel olarak hesaplanır. Tahmin, konum ve verimlilik faktörlerini uygulayarak projeye özgü koşullara uygunluğunu test edin. Bu noktada eklenecek uygun acil durum ve fiyat artışı/azalışı miktarlarını belirlemek için risk yönetimi ve finans bilgilerini kullanın.

Tecrübelerden faydalanın

Bir inşaat maliyeti tahmini her zaman başka başarılı bir proje ile karşılaştırılmalıdır. Projenin eksik taraflarını ve varsayımlarını kontrol edin. Miktarları ve maliyetleri doğrulamak için yerinde kontroller yapın. İlerleyen süreçlerde; tahminde bulunmadan önce ele alınması gereken geçmiş uygulamalar ve önceki aşamadan alınan dersler maliyetleri azaltmak veya önemli boşlukları vurgulamak için bir fırsat kaynağı olabilir. 

Maliyet hesaplama yazılımı kullanın

Kafanızı kaldıramayacağınız zamanların olduğunun farkında olarak belgelerinizi, verilerinizi ve hesaplamalarınızı bu konuda uzman bir yazılımla pekiştirmek sizin iyiliğinize olacaktır. 

İnsaathesabi.com, konusunda uzman ve profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan inşaat maliyet hesaplama yazılımıdır. Bütün detayların tek tek düşünüldüğü ve inşaat projelerinde ki maliyet hesaplamasında dijital bir devrin açılmasını sağlayan bir yazılımdır. Daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret edin.

www.insaathesabi.com