ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2008'de elektrik kontağından çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından hayırseverler tarafından onarılan iki odalı eve yerleşen, birisi engelli 6 çocuklu Çetinkaya ailesinin yaşadığı zorluklar haber yapılınca hayırseverler yardım için seferber oldu.

Sofular köyünde çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden yardım bekleyen Çetinkaya ailesinin feryadına vatandaşlar duyarsız kalmadı. Aileyi evlerinde ziyaret eden bazı vatandaşlar, çocuklar için bez, süt ve mama yardımında bulundu.

Annenin, "Çocuklarıma süt yerine çay içiriyorum, onları naylon poşetle bezliyorum" sözlerinden etkilenen yurt içi ve dışından çok sayıda kişi de telefonla ulaştığı İsmet Çetinkaya'ya yardım sözü verdi.

Çetinkaya,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin yaşadıkları çileye duyarsız kalmadığını, farklı illerden ve ülkelerden çok sayıda kişinin telefonla arayarak yardımda bulunmak için adres bilgilerini aldıklarını söyledi.

Hayırseverlerin özellikle çocuk bezi, mama ve süt olmak üzere yardımda bulunacaklarını belirttiğini anlatan Çetinkaya, "Çok mutlu olduk, Allah herkesten razı olsun. Gönderenden de göndermeyenden de Allah razı olsun" dedi.

Anne Şerif Çetinkaya da eşinin telefonunun bir an olsun bile susmadığını vurgulayarak, "Bir hayırsever sabah saatlerinde evimizin önüne süt ve çocuk bezi bırakmış. Çocuğumun altını bezledim ve onlara süt verdim. Bundan daha güzel bir mutluluk var mı?" diye konuştu.

- Bakanlık devrede 

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aileye yardımların sürdüğünü belirterek, "Evde yapılan yeni incelemenin ardından perşembe günü gerçekleştirilecek vakıf toplantısında ailenin durumun değerlendirileceğiz. Her türlü desteği vermeye ve yardımı yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de bakanlığın ailenin durumuyla yakından ilgilendiği bilgisini vererek, devletin aileye ayda bin 100 lira destek sağladığını anlattı. 

Yetkililer, ailenin evine gidilerek inceleme yapılacağını, gereken her türlü desteğin verilmeye devam edileceğini kaydetti.