ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Dokuz yaşında yakalandığı kalp yetmezliği hastalığı nedeniyle üç yıl boyunca çeşitli hastanelerde tedavi gören ve yaklaşık bir yıl önce yapılan kalp nakli sonucu yeniden hayata tutunan 13 yaşındaki Berkant Demireyen, şimdi geleceğe umutla bakıyor.

Necla ve Ertuğrul çiftinin iki çocuklarından biri olan Berkant, 9 yaşındayken, halsizlik ve aşırı zayıflama nedeniyle Ordu'da hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkiklerin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Berkant'a kalp yetmezliği teşhisi konuldu.

Hastalığı son aşamaya gelmediği için organ nakil sıralamasına alınmayan Berkant, bir süre ilaç tedavisinin yanı sıra cihaza bağlı olarak hayatını sürdürdü. 

Bir yıl önce sağlık durumu kötüye giden ve organ nakli sıralamasına yazılan Berkant, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp nakli olarak yeniden hayata tutunmaya başardı.

Berkant'ın annesi Necla Demireyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun hastalığı sürecinde çok kötü anlar yaşadıklarını söyledi.

İstanbul'da Berkant'ın organ beklediği sırada Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6 dakika süreyle kalbinin durduğunu ifade eden Demireyen, "Ama sağ olsun doktorlarımızın çabasıyla o kötü günleri geride bıraktık" dedi.

Oğlunun hastalığı sürecinde yaşadıklarını anlatan anne Demireyen, "Allah'ım kimseyi evlat acısıyla terbiye etmesin. Biz bunları yaşadık. Herkesin sağduyu ile yaklaşarak organ bağışı yapmasını isterim. Onun için ben de organlarımı bağışladım. Tabii hiçbir anne baba çiçeğinin ölmesini, solmasını istemez. Çok zor günler yaşadık, o günleri hatırlamak, gerçekten çok acı veriyor" diye konuştu. 

 - "Koşup oynamak çok güzel"

Berkant Demireyen ise bir çocuk olarak böyle ağır bir hastalığa yakalanmanın çok kötü bir duygu olduğunu dile getirdi. 

"Dayandım, bugünlere geldim" diyen Berkant, "Çocuk olarak oynayamamak, koşamamak çok kötüydü ama ben yapmamam gerekse de zaman zaman yine koştum, oynadım kendimi yordum ancak dayandım, bugünlere geldim. Artık sağlım yerinde rahatça koşup oynayabiliyorum" ifadesinde bulundu.

Berkant, organ bağışı konusunda düşüncelerini ise "Yaşamak da güzel, yaşatmak da" diyerek dile getirdi.

- Eğitimine evde devam ediyor

Bu arada 7'nci sınıfa giden Berkant eğitimine evinde devam ediyor. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenleri hafta içi her gün Berkant'ın evine gelerek derslerini vermeye devam ediyor. Ayrıca gitar çalmayı öğrenmek isteyen Berkant'a, Ordu Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından gitar hediye edildi. Müdürlük tarafından açılan kursa da katılan Berkant artık gitar çalma hayalini gerçekleştirebilecek.