TRABZON (AA) - Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılında 6'ncısı düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan sporcular, Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törenin ardından Rize'ye hareket etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından İstanbul'dan başlatılan tura katılan bisikletçiler, Samsun'un ardından dün akşam Rize'ye ulaşarak geceyi kentte geçirdi.

Bisikletçilerin Rize'ye hareketinden önce valilik önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Yardımcısı Cantürk, Sarıkamış şehitlerinin Türk milletinin tarihinde çok özel bir yeri olduğunu ifade ederek, bunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için herkesin elinden geleni yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Akyüz ise Sarıkamış şehitleri için 6 yıldır pedal çevirdiklerini belirterek, "Gençlerimize örnek olmak ve tarihi geçmişimizi tekrar hatırlatmak için yollardayız. Bu organizasyon ile tarihini bilemeyen toplumların geleceğini inşa edemeyeceğinden yola çıkarak gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerine Akyüz tarafından Türkiye Bisiklet Federasyonu flaması ile tişört hediye edildi. Vali Yardımcısı Cantürk'te, Trabzon'dan Sarıkamış'a ulaştırılması için sporculara toprak verdi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan sporcular, valilik önündeki uğurlamanın ardından Rize'ye hareket etti.