SAMSUN (AA) - Samsun'da 17 kilometrelik gar-üniversite arasında 10 Ekim 2010 günü saat 10.00'da hizmete giren tramvay sisteminin, gar-Tekkeköy arasındaki 14 kilometrelik bölümü de tamamlanarak, 6 yıl sonra aynı saatte test sürüşü gerçekleştirildi.

Test sürüşüne katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2 yıl önce tramvayın Tekkeköy'den üniversiteye gitmesi için yapım çalışmalarına başladıklarını ve bugün saat 10.00'da hizmete sokacakları sözünü verdiklerini hatırlattı.

Sözlerini tuttuklarını belirten Yılmaz, "Bugün, yani 10.10.2016 tarihi itibarıyla tramvayımız Tekkeköy’e kadar gidiyor. Bu projenin hayata geçmesinde gece gündüz demeden, sosyal hayatlarından fedakarlık yaparak çalışmalarını sürdüren tüm personelimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kulandı.

Vatandaşların tek araç kullanarak üniversiteden Tekkeköy'e kadar ulaşmasını sağlayacak Gar-Tekkeköy Raylı Sistem Projesi'nin 1 hafta sonra tamamen faaliyete gireceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Duraklarımız aktif hale getirildi. Test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından 1 hafta içinde yolcu taşımaya başlayacağız. Test sürüşlerindeki tek amacımız tramvay kullanan vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlamasıdır. Bugün verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Samsun için, sizin için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Samsun'da raylı sistem ağını her geçen yıl artırmayı hedefliyoruz. Ulaşım adına kentimiz için büyük bir adım attık. Bu adımları koşar adımlara çevirerek hizmete devam edeceğiz."