"Paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün mahkemeye sevk edilen 10 polisten 4’tü tutuklandı. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si ise serbest bırakıldı.
"Paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın “Yasadışı dinleme” ayağında gözaltına alınan polislerden 11’i dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edilmişti. Şüpheli polislerden sadece Ömer Hüseyin Eroğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy’a ifade vermiş 10 polis ise ifade vermemişti. İfade krizinin yaşanması üzerine Savcı Özsoy, ifadesini almadığı 10 polisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmiş, ifade veren şüpheli Eroğlu’nu ise serbest bırakmıştı. Mahkemeye sevk edilen 10 polis, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından sorgulandı. Dün akşam saat 21.00 sıralarında başlayan sorgu bu sabah saat 05.00’e kadar sürmüştü.
Sorgu işlemlerinin ardından karar için değerlendirme arası veren hakim Özcan, öğlen saatlerine kararını açıkladı. Hakim Özcan, şüpheliler Furkan Donkar, Hacı Şerif Erimken, Serdal Kurtoğlu ve Ebubekir Gül’ün ‘kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetmek ve Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakim Özcan, savcının tutuklama sevk gerekçesinde yer alan ‘örgüte üye olmak’ suçlamasını ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi.
Hakim Özcan serbest bırakılan 6 polis ile ilgili de yurt dışı çıkış yasağı konulmasına karar verdi.


7 POLİS SERBEST
Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si ise serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı Okan Özsoy emniyette ifade veren şüpheli polisler Halil Kocaman, Engin Yaşar, Sadettin Karataş, Şemsettin Dündar, Safa Tarık Oğuz, Ahmet Sarı ve Hüseyin Türk’ün serbest bırakılmasına karar verdi.
Gözaltındaki 14 şüphelinin ise savcılık işlemleri devam ediyor.
(İHA)