TRABZON (AA) - Trabzon'da bu yıl 7'ncisi düzenlenecek, "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" 3-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce organize edilen fuara, üniversiteler ile diğer kurum ve kuruluşların ortak ve destekçi olduğu belirtildi.

Fuarın, 3-4 Mayıs'ta Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenleneceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçen yıl 30-31 Mart tarihlerinde düzenlenen fuara 101 firma katıldı ve fuarı 15 bin 390 kişi ziyaret etti. Etkinlik süresince 11 bin 300 iş ve staj başvurusu alındı. Bu başvurular sonucu bin 242 kişinin işe yerleştirildiği veya işbaşı eğitim programlarından faydalandı. Bu yıl düzenlenecek fuara en az 16 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 100'den fazla kurumsal firmanın, 2 binin üstünde iş-staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile ilimizdeki iş gücü arzı ile talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır."

Fuarda, alanında uzman kişilerin katılacağı seminerler de düzenleneceğine işaret edilerek, etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu aktarıldı.

Açıklamada, fuara katılacak firmalardan da stant ücreti alınmayacağı, stant açmak isteyenlerin 13 Nisan'a kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği vurgulandı.