TRABZON (AA) - Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, 7-8 Mayıs tarihlerinde kentte düzenlenecek olan istihdam fuarına 20 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Adnan Zengin, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, fuar kapsamında 2 bin 653 kişiye iş ve staj imkanı sunulacağını belirterek, "Geçen yıl etkinlik süresinde 11 bin 300 iş ve staj başvurusu alınmıştı. Fuar sonucu bin 242 kişinin işe yerleştiği veya işbaşı eğitim programlarından faydalandı." ifadesini kullandı.

Fuara 115 firmanın katılacağına işaret eden Zengin, şöyle devam etti:

"Kamu ve sivil toplum kuruluşu ile özel sektör olarak 115 firma binlerce iş, staj talebiyle fuara katılacak. Bu büyük organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı, iş gücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam , girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Fuarda stant açarak katılacak firmaların sektörel dağılımı yapıldığında toptan ve perakende ticaret, imalat, turizm, sağlık ve inşaat sektörlerinin fazla olduğu görülmektedir."

Türkiye'de tanınmış panelist ve konuşmacıların fuar kapsamında çeşitli seminerler vereceğini de aktaran Zengin, fuarda ilk gün Microsoft Türkiye Eğitim Direktörü Dr. Anıl Çekiç ile Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman'ın katılımcılarla buluşacağını kaydetti.

Zengin, Trabzonsporlu futbolcuların da imza günü etkinliğine katılacağını sözlerine ekledi.