7 yaşındaki Enes'in öldüğü durak faciasında 15 yıl hapis istemi Bursa’da annesi ve ablası ile birlikte diş doktoruna gitmek için durakta bekleyen 7 yaşındaki Enes’in ölümüne ve 5 kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen 2 sanığın tutuklu olarak yargılanmasına başlandı. Sanıklar hakkında 15 yıla kadar hapis talep ediliyor.

7 yaşındaki Enes'in öldüğü durak faciasında 15 yıl hapis istemi Ocak ayında Osmangazi'de meydana gelen kazada, Taner E., Murat T.'nin tali yoldan aniden önüne çıkan kamyonetine çarpmamak manevra yapınca otobüs durağına çarparak, annesi Munise Güleç ve 16 yaşındaki ablası Naziye Güleç ile birlikte dişçiye gitmek için otobüs bekleyen 7 yaşındaki Enes Güleç'in ölümüne yol açtı. Kazada Münise Güleç ve Naziye Güleç ile birlikte durakta bekleyenlerden Cihan Boğa, İsmail Sarı, Abdullah Yıldırım da yaralandı. Kaza yerinden kaçan sürücü Taner E. de bir gün sonra yakalandı ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Taner E.'nin ehliyeti olmadığı ve aracının da sigortasının bulunmadığı tespit edildi. Kaza yerinde de 25 metre fren izine rastlandı. 

 7 yaşındaki Enes'in öldüğü durak faciasında 15 yıl hapis istemi Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde iki sürücü hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek" suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Duruşmaya tutuklu iki sanık, sanık avukatları ve müştekiler ile avukatları katıldı. Kazaya sebebiyet vermekle suçlanan kamyonet sürücüsü Murat T., kendisinin tali yoldan kontrollü bir şekilde çıktığını ve durağı geçtikten sonra kazanın gürültüsünü duyduğunu ifade etti. Murat T., "Bu araç benim sağımdaki bisikletliye çarptıktan sonra durdu ve benim yakıt depoma hafif şekilde temas etti. Ben otobüs durağındaki yayalara ve bisikletliye çarpmadım” dedi. Durağa çarpan aracın sürücüsü Tamer E. ise, “Ben aracımla Nilüfer Caddesinden Botanik istikametine doğru 40-50 kilometre süratle seyir halindeydim. Soner Sokaktan sanığın kullandığı kamyonetin benim üzerinde seyretmiş olduğum caddeye çıkış yaptığını fark ettim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum” diye konuştu.

Hasan Güleç ile yolda bisikleti ile seyir halinde olan Abdullah Yıldırım, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Yıldırım, bisikletiyle ilerlediği sırasında arkadan bir aracın çarpması neticesinden yaralandığını, kazanın nasıl olduğunu görmediğini ifade etti. Mahkeme heyeti ifadelerin ardından, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına yer olmadığına, ifadesi alınmayan müştekilerin duruşmaya getirilmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.