Alabileceğiniz borcun üst limiti bankadan bankaya ve gelirinize göre değişir. Geliriniz ne kadar yüksekse alabileceğiniz tutar da o kadar yükselir. Bireysel kredinizi 48 aya kadar vadelendirerek geri ödeyebilirsiniz. En az geri ödemeyi yapmak için maliyeti en düşük olan ürünü bulmanız gerekir. Her banka farklı faiz oranı sunduğu gibi talep edilen ek masraflar ve bunların tutarı da birbirinden farklıdır. Seçim yaparken kredinin yıllık maliyet oranına bakarak en ucuz kredi seçeneğine kolayca ulaşabilirsiniz. İhtiyaç kredisi faiz oranları hesaplaması için karşılaştırma sitelerinden destek alabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Faiz oranları dönemsel olarak yükseliş ya da düşüş eğiliminde olabilir. Faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği ile ilgili maalesef bir öngörüde bulunmak pek doğru değil. Enuygun, Hesapkurdu gibi karşılaştırma sitelerini kullanarak güncel faiz oranlarını takip edebilirsiniz.

Taşıt Kredisi, Konut Kredisi ve İhtiyaç Kredisi Başvuru Koşulları Nedir?

Bu üç bankacılık ürünü için de sabit olan bazı başvuru koşulları var. Bunlar kredi notu, belgelenebilir gelir ve sigortalılık süresi. Aldığınız kredi bankanın size verdiği borç olduğundan banka, verdiği paranın geri döneceğinden emin olmak ister ve kredi başvurusunu bu şekilde değerlendirir. Findeks notu sizin finansal geçmişinize göre şekillenen sayısal bir değer. Geçmiş borçlarınızı ve ödeme alışkanlıklarınızı gösteren kredi notu bankaya sizinle ilgili bir fikir verir. Bu nedenle notunuz ne kadar yüksek olursa başvurunuzun onaylanma ihtimali de o kadar yüksek olur.

Bankanın üzerinde durduğu bir diğer kriter olan gelir belgesi de yine borcunuzu ödeyip ödeyemeyeceğinizi gösterir. Bunun yanı sıra belgeleyebildiğiniz geliriniz alabileceğiniz tutarı belirler. Yasal düzenlemeye göre aylık ödemelerinizin toplam tutarı, belgelenebilir gelirinizin yüzde 50’sini geçmeyek şekilde düzenlenir. Bu yüzden bankalardan istediğiniz tutarda borç alamazsınız. Almak istediğiniz borç mutlaka gelirinizle orantılı olmalıdır aksi takdirde başvurunuz onaylanmaz. Aynı şekilde sigortalılık süresi de işinizde yeni olmadığınızı ve düzenli bir geliriniz olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

İhtiyaç Kredisi Banka Faiz Oranları

Faiz oranları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Ülkenin genel ekonomisinin yanı sıra bankanın kendi iç dinamikleri faiz oranlarının farklılaşmasını sağlıyor. İhtiyaç kredisi faiz oranları 2019 güncel verileri hesaplama yaparken kullanmanız gereken oranlar. Bazı bankaların güncel faiz oranlarından bahsetmek gerekirse:

  • Halkbank %1,69

  • VakıfBank ihtiyaç kredisi %1,75

  • Akbank %2,40

  • Yapı Kredi %2,28

  • Garanti ihtiyaç kredisi %2,35

  • Denizbank ihtiyaç kredisi %2,64

İhtiyaç Kredisi Nasıl Hesaplanır?

İhtiyaç kredisi en uygun hangi bankada diye merak ediyorsanız şubeleri tek tek gezmenize gerek yok. Ülkemizde hizmet veren Hangikredi.com, Enuygun.com, Hesapkurdu.com gibi karşılaştırma siteleri bankalardan aldıkları güncel faiz oranları ile size hızla hesaplama yapıyor. Peki bu hesaplama nasıl yapılıyor?

İhtiyaç kredisi hesaplaması temelde bankanın sunduğu güncel faiz oranı baz alınarak yapılıyor. Borcunuzu ödemek istediğiniz vadeye göre şekillenen bu hesaplamaya ayrıca bankanın talep ettiği ek masraflar da dahil ediliyor. Bu ek masraflar arasında dosya masrafı, kredi tahsis ücreti, ipotekli kredi olması durumunda ekspertiz ücreti ya da ipotek ücreti gibi ek maliyetler var. Faiz oranına göre ödeyeceğiniz toplam tutara ek masraflar da dahil edilerek size bir hesaplama yapılıyor ve aylık taksit tutarınız ve genel bir toplam ortaya çıkartılıyor.

Peki hesaplama yapmak neden önemli? Her banka farklı faiz oranı sunduğundan her bankadaki kredinin maliyeti birbirinden farklı. Cebinizden çıkacak en az parayla borçlanabilmek için hesaplama ve karşılaştırma yapmalı, en uygun ihtiyaç kredisi seçeneğine karar vererek nokta atışı yapmalısınız.

İpotekli İhtiyaç Kredisi Nedir?

İpotekli ihtiyaç kredisi, herhangi bir gayrimenkulünüzü bankaya teminat göstererek alabileceğiniz ürün. Gelirini belgeleyemeyen ya da çalışmayan tüketiciler tarafından sıkça tercih edilen bu yöntem ayrıca yüksek tutarlı kredi çekmek isteyenler tarafından da sıkça kullanılıyor. Bu üründe gayrimenkulünüz vade bitimine kadar ipotek altında kalıyor, borcunuzu ödedikten sonra ipotek kalkıyor.