Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde 75 yaşındaki bir kadın, hasta olduğu için çalışamayan kocasına bakmak için 35 lira yevmiyeyle refüj düzenlemesinde bütün gün kazma kürek sallıyor.
Bursa-İzmir yolu üzerinde taşeron firma namına çalışan 12 kadın işçi, sabah saat 08.30’dan akşam 16.30’a kadar soğuk hava şartlarında kazma kürek sallıyor. 12 kadın işçi arasında yaşlı bir kadın da var. İlerleyen yaşına rağmen sağlıklı ve dinç yapısıyla dikkatleri üzerine çeken 75 yaşındaki Sabriye Acar, hasta olan eşine bakmak için çalışmak zorunda olduğunu ifade etti. Taşeron firma, Acar’ı refüj düzenlemesinde çalıştırıyor. Sabriye Acar, “Sabahtan akşama kadar 35 lira yevmiyeyle çalışıyorum. Evimde yatalak kocam var. ‘Gelsin de sobamı yakıversin’ diye kapıdan bakıyor. Çalışmayayım da ne yapayım" dedi.
Bergiz firmasında görevli vardiya amiri, 12 kadın personelin sabah 08.00’den akşam 16.30’a kadar çalıştığını söyledi. Firma yetkilileri, gençlere taş çıkartan Sabriye nineden çok memnun olduklarını belirtti.
Çalışan kadınları tebrik eden Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, “Biliyorsunuz Karayolları yollarımızı yeniledi. Çardak’ımıza ve Türkiye’mize yakışır yollar yapılıyor. Şimdi sıra orta refüjlerimize geldi. Bunları güzelleştiriyoruz. Kadınlar hakikaten çok güzel çalışıyor. İnşallah kadın işçilerimizi çoğaltacağız" diye konuştu.
(İHA)