ORDU (AA) - Ordu Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Meltem Saraner Yıldız, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesine ilişkin, "Ordu Barosu adına bu üstün çabalarından dolayı emniyet güçlerine derin şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Yine Polis Köpeği Eva'ya ve onun eğitimini sağlayarak toplumun hizmetine sunan yetiştiricilerine de teşekkürü borç biliriz." ifadelerine yer verdi.

Yıldız, yazılı açıklamasında, failin yargı birimleri tarafından gerektiği şekilde cezalandırılacağı hususunda şüphelerinin bulunmadığını belirtti.

Avukat Yıldız, suçu gizleyenin de fail gibi cezalandırılması gereğinin toplumsal bir ihtiyaç olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Fail ile birlikte gözaltına alınan ve suçtan haberdar olup da suçu gizleyen ailesi ve komşusunun böylesi canavarca bir olayı gizlemekten dolayı aynı şiddetle cezalandırılması için gerekli kanuni düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Suçu gizleyen kişinin aynı zamanda suçun işlenmesinde belli bir hakimiyeti varsa bu kişi de fail gibi cezalandırılmaktadır, ancak sadece suçu gizlediği takdirde ya yardım eden sıfatıyla ya da suçu gizlemekten dolayı cezalandırılmaktadır."

Avukat Yıldız, Ordu Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak konunun daima takipçisi olacaklarını taahhüt ettiklerini de ifade etti.