ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvinli şehit babası 85 yaşındaki Rıza Polat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı her akşam meydana gelerek demokrasi nöbeti tutuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu Valilik Meydanı'na gelen Polat, geç saatlere kadar kaldığı alanda kahramanlık şiirleri okuyor.

Rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 68 yıllık eşi Gülperi Polat'a rağmen demokrasi nöbetini aksatmayan Rıza Polat, alanı dolduran vatandaşların da ilgi odağı oluyor.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Davut Polat'ın, 1981'de, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde düzenlenen "Sonbahar İlk Hedef Tatbikatı"nda F-5 savaş uçağının askeri birliğin üzerine düşmesi sonucu şehit düştüğünü belirterek, "Oğlum Davut ile birlikte 65 askerimiz şehit oldu. Vatan sağ olsun, milletimiz sağ olsun. Bu vatana ve bayrağımıza canımız feda olsun." dedi.

İlerlemiş yaşına rağmen askere gitmeye gönüllü olduğunu dile getiren Rıza Polat, "Beni askere alsınlar, güzel ülkemize kasteden terör örgütleriyle savaşırım." ifadesini kullandı.

Polat, devlet, vatan, millet ve şanlı Türk bayrağının ilelebet yaşayacağını vurgulayarak, güçlü bir ülke olan Türkiye'yi parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Türkiye ve millete sahip çıkmak amacıyla meydanlara geldiğini kaydeden şehit babası Polat, darbe girişiminde bulunanları da şiddetle kınadı.

Rıza Polat, bu yaşına kadar ülkede iyi ve kötü günler gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Milletine ve devletine faydalı hizmetler üreten iyi bir hükümetimiz var. Memlekete çivi çakan, ülkesini kalkındıran, milletine, bayrağına sahip çıkan bir hükümetimiz, devletimiz var. İstanbul'da 10 sene gezmiş adamım. İstanbul'u da yeniden yaptılar. Bütün ilçelerini güzelleştirdiler. Yaşanabilir bir kent haline getirdiler. Ülkemizin her bölgesinde güzel hizmetler gerçekleştirdiler. Allah devletimizden, hükümetimizden ve milletimizden razı olsun."

Gelişen ve değişen Türkiye'nin her alanda, başta Avrupa olmak üzere dünyanın sayılı ülkelerinin başında geldiğini ifade eden Polat, "Ülkemizin Amerika'dan, Almanya'dan, İngiltere'den ve Fransa'dan neyi eksik? Fazlamız var, eksiğimiz yok. Hiçbir ülke Türkiye'nin ilerlemesini istemiyor. Bugün ülkemizde otomobil, helikopter ve uçak üretiliyor. Kendi silahımızı bile yapıyoruz. Her geçen gün daha da ileriye gidiyoruz." diye konuştu.

- "Bunlar vatan hainidir, alçaktır, kalleştir ve teröristtir"

"Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" diyen Rıza Polat, "Bu yaşıma kadar ülkemizde cereyan eden darbeleri gördüm, ancak bu kadar alçakçasını, hainini ve kalleşçesini görmedim. Nasıl olur da Türk askeri kendi milletine, kendi polisine ateş eder? FETÖ milletin Meclisi'ne, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ve milletin iradesine bomba attı. Bunlar vatan hainidir, alçaktır, kalleştir ve teröristtir. Yüce Türk adaleti teröristlerin cezasını verecektir." şeklinde konuştu.

Polat, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini anlatarak, "Evimin her yanını Türk bayraklarıyla donatmıştım. Hemen en büyük bayrağımızı elime alarak, Valilik Meydanı'na geldim. Eşim yatalak hasta. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine 21 gündür demokrasi nöbeti tutuyorum. Sabah karşı evime giderek hasta eşimin bakımını yaptıktan sonra uyuyorum." ifadelerini kullandı.