ZONGULDAK (AA) - Kozlu ilçesinde haber takibi yaparken darbedilen AA muhabiri Gökhan Yılmaz'a yapılan saldırıyı, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) kınadı.

Olayla ilgili olarak ZGC Başkanı Derya Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak Adliyesi önünde AA Muhabiri Gökhan Yılmaz'a yapılan saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini söyledi. 

Basın mensupları olarak şiddet olaylarıyla sık sık karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Akbıyık, şöyle konuştu:

"Bu tür saldırılara özellikle adliye önünde karşılaşıyoruz. Bugün yapılan saldırıda arkadaşımız büyük bir darbe aldı. Arkadaşımız hem çene hem de dişinden yaralandı. Biz saldırıyı yapanların hırsını anlamıyoruz. Adliyede görev yapan emniyet görevlileri şüphelilerin adliyeye giriş ve çıkışlarında gerekli önlemleri almıyorlar. Gazeteci kamu görevini yapıyor ve olayları yansıtıyor. Gazeteci bir elinde fotoğraf makinesi, bir elinde kamerası saldırıya maruz kalıyor. Böyle psikolojisi bozuk insanların bizlere saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Bu konuda yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Bunu yapanın cezasız kalmasın istiyoruz."

- Basına yönelik her türlü baskı ve saldırıyı kınıyoruz 

KGD'den yapılan yazılı açıklamada ise son günlerde gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların arttığı belirtilerek, kamuoyunun ve yetkililerinin duyarlı olması istendi.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 7 yıl önce 3,5 yaşındaki kız çocuğunun boğazı kesilerek öldürülmesine ilişkin davada yargılanan Fatma K. (35) tutuklanmıştı. Fatma K. adliyeden çıkartıldığı sırada görüntü ve fotoğraf almak isteyen AA muhabiri Yılmaz, kadının eşi N.K'nin saldırısına uğramıştı. Darbedilen ve dişi kırılan Yılmaz, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.