KASTAMONU (AA) - Abana Kaymakamı İsa Karaaslan, ilçedeki trafik problemine çözüm bulabilmek için incelemelerde bulundu.

Kent merkezinde, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar ve Emniyet Amiri Ferhat Gül ile araç trafiğinin sıkıştığı güzergahları gezen Karaaslan, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Kaymakam Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonu dolayısıyla özellikle ilçe merkezinde araç trafiğinin ciddi sorun oluşturduğunu söyledi.

Sıkıntıları en az seviyeye indirmek istediklerini anlatan Karaaslan, şunları söyledi:

"Özellikle 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde nüfusun 30 bini aştığı ilçemizde, araç yoğunluğu kent merkezinde ulaşımı yavaşlattı. Geçiş güzergahlarını rahatlatmak, trafiğin akıcılığını sağlamak için alınabilecek tedbirleri yerinde değerlendirdik. Sorunu ortadan kaldırmak için gerekli adımları atacağız."

Başkan Oyar da trafik yoğunluğuna karşı alternatif tedbirler üreteceklerini ifade ederek, "Şehir merkezimizde trafiği yavaşlatan en büyük etkenlerden birisi araç parkı. Araç yoğunluğunda akıcılığı sağlamak için özellikle otopark konusunda ziyaretçilerimize alternatifler sunmak istiyoruz. İnşallah, kısa sürede trafik yoğunluğunu rahatlatacak adımları atacağız." diye konuştu.