KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Abana ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Halk Müziği halk korosu tarafından "Cumhuriyet Özel Konseri" verildi.

Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat - Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, İngilizce öğretmeni Nursel Yazıcıoğlu Şavak ve Faruk Alibıyıkığlu yönetiminde esnaf, ev hanımı, memur ve öğrencilerden oluşan 40 kişilik ekip eserlerini seslendirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel gerçekleştirilen etkinlikte, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküler ile kahramanlık içeren eserler söylendi.

Koro şefi Şavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in ilanının 96'ncı yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıkları söyledi.

Koronun 20 eser seslendirdiğini anlatan Şavak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram olarak nitelendirdiği bugünü, böyle anlamlı bir etkinlikle kutlamak istedik. Yaklaşık 3 haftalık bir çalışma sonucunda hazırlandığımız konserle halkımızın ve misafirlerimizin karşısına çıktık. Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Konsere, çok sayıda davetli katıldı.