KASTAMONU (AA) - Abana İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köy muhtarlarını ve vatandaşları hırsızlık ve toplumsal olaylara karşı bilgilendirdi.

Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Modeli uygulaması kapsamında Denizbükü köyünde vatandaşlarla bir araya gelen jandarma ekipleri, yaklaşan yaz sezonu öncesi meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.

Merkez Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Burhan Tonga, toplantıda yaptığı konuşmada, hırsızlık olaylarına karşı evlerin, iş yerlerinin ve sokakların fiziki tedbirlerinin alınması gerektiğini belirtti.

Halkın can ve mal güvenliği için günün her anında vatandaşların yanında olduklarını belirten Tonga, şunları kaydetti:

"Abana İlçe Jandarma Komutanlığı olarak sizlerin huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat esasına göre faaliyetlerde bulunuyoruz. Sizlerden isteğimiz de ev ve iş yerleri ile ahırların kapılarını sağlamlaştırmanız. Mümkünse gereken alanlara güvenlik kameraları taktırarak, buraları gözetim altına alalım. Herhangi bir şüpheli kişi ya da araç görüldüğünde ise 156 Jandarma İmdat hattına ihbarda bulunalım ve riski ortadan kaldıralım. Yaptığımız faaliyetlerde bizlerin yanında olduğunuz için teşekkür ediyoruz."

Tonga, orman yangınlarına karşı da duyarlı olunmasını isteyerek, "Oksijen ve yaşam kaynağı ormanlarımız, hepimizin doğal zenginliğidir. Dolayısıyla yaklaşan yaz sezonuyla orman yangını riski de artacaktır. Bu tür olaylara karşı duyarlı davranarak, yangına yol açabilecek davranışlardan kaçınalım." dedi.