KASTAMONU (AA) - Abana'da "Turizmin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantı düzenlendi.

İlgili kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerince organize edilen toplantı, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi.

Akademisyen Gülsüm Sağlam Çitoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda üstyapı sorunları, hukuki sorunlar, sosyo-kültürel sorunlar, tanıtım ve pazarlama başlıklarında ilçedeki turizm sorunları ele alındı.

Altyapı sorunları çalışma grubu başkanı ve Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, yaptığı konuşmada, hedeflerinin ilçeyi turizmde bir marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

İlk toplantının 2013 yılında gerçekleştirildiğine dikkati çeken Oyar, "Aradan geçen süreçte ulaşım, nüfus, çevre düzenlemesi, genel eğitim ve turizm sorunları üzerinde belli bir mesafe kat ettik. Belediye olarak, önce altyapımızı sağlamlaştırdık. Tanıtım fuarlarına katılarak, Abana'yı en güzel şekilde temsil ettik, herkesi doğal güzellikleri görmesi için ilçemize davet ettik. Kastamonu Havalimanı da şehrimize ivme kazandırdı. Kastamonu-Ankara karayolunu büyük ölçüde rahatlatacak Ilgaz Tüneli'nin de açılmasıyla Abana'daki yerli turist yoğunluğunun artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışma grubu üyesi Seda Oyar da kısa süre içinde ilçenin çevre düzenlemesi, şehir altyapısı ve turizmde başarılı ve gözle görülür neticeler aldıklarını vurguladı.