BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'da her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'na futbol kulüplerinin ilgisini çekmek amacıyla çim sahalar yapılması için çalışma başlatıldı.

Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında bulunan Abant, deniz seviyesinden bin 328 metre yükseklikteki doğal yapısıyla dört mevsim doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Temiz havasıyla tatilcileri adeta büyüleyen tabiat parkının, yapılacak olan spor kompleksleriyle de yurt için ve dışındaki önemli kulüpler için cazibe merkezi olması hedefleniyor.

Bolu Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en gözde mekanları arasında yer aldığını söyledi.

Spor turizmi konusunda Bolu'nun söz sahibi olduğuna dikkati çeken Baruş, "Her yıl Süper Lig başta olmak üzere birçok ligden, hatta yurt dışından bazı takımlar Bolu'ya kamp için geliyor. Gelen takımların sayılarını artırmaya yönelik çalışmalarımız ise sürüyor. Kış aylarında Antalya futbol takımlarının nasıl gözde mekanı oluyorsa, yaz aylarında da Bolu'nun olması gerek. Temiz ve serin havası, sahaları ve tesisleriyle kentimiz futbol takımlarının vazgeçilmez yeri olmalı." diye konuştu.

Baruş, futbol takımlarının Bolu kent merkezinde, Gerede ve Bolu Dağı'nda bulunan otellerde kampa girdiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Futbol takımlarının Bolu'ya daha çok ilgisini çekmek için Abant Tabiat Parkı'nda spor tesisleri alanı olarak ayrılan kısımda futbol sahaları yapmak için çalışma başlattık. Tabiat parkının sınırları içerisinde yer alan 133 bin 623 metrekarelik alan açık saha spor alanları yapılması için 2008 yılında ilgili bakanlıkça tahsis edildi. Abant'a yapılması planlanan çim futbol sahalarıyla ilgili olarak Spor Genel Müdürlüğünce tahsis edilen ödenek ve hazırlanacak proje dahilinde söz konusu spor alanları yapım işinin 2016 yılı içerisinde ihale edilmesi planlanıyor. Abant Tabiat Parkı'na 2 doğal çim yüzeyli futbol sahasının yanı sıra 2 tenis kortu, 1 adet voleybol sahası, 1 adet yer satrancı oyun alanı ve soyunma odaları inşa edilecek."

Bolu'da tüm spor dallarının yapılabileceği alanların olduğunu vurgulayan Baruş, "Üç bin kişilik spor salonu tamamlandı. Olimpik yüzme havuzu da 2017 yılında bitirilecek. Devam eden diğer spor alanı yatırımlarıyla ilerleyen zamanlarda Bolu'nun isminin spor turizminde sıkça duyulacak." ifadelerini kullandı.