GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - SİNAN YILDIZ - Giresun'da başlatılan "Yeşersin Fındık Dalları" Projesi kapsamında ABD'ye gidecek bir heyet, Türk fındığını tanıtarak iş adamlarına Türkiye'de yatırım yapma çağrısı yapacak.

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) desteğiyle hazırlanan  projeyle Giresun'un kalitesi fındığını Amerika'daki yatırımcılara tanıtmayı amaçladıklarını anlattı.

Oluşturulacak bir heyetin ABD'ye giderek New York ve Washington'da çeşitli temaslarda bulunacağını belirten Fatoğlu,  burada, bölgenin en temel geçim kaynağı olan fındığı tanıtacaklarını kaydetti.

Fatoğlu, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi Bulancak'ta kurulacağını dile getirerek, "Amerika'daki yatırımcılara organize sanayi bölgesini tanıtacağız. Giresun kalite fındığını anlatacağız ve onların organize sanayi bölgesinde fındık üzerine yatırım yapmalarını hedefliyoruz" dedi.

- "Kalite fındığın önemine vurgu yapılacak"

Giresun'un kalite tombul fındığının dünyanın tercih ettiği bir tür olduğunu vurgulayan Fatoğlu,  bunun çikolata üreticilerinin özellikle tercih ettiği bir ürün olduğunu kaydetti.

Fatoğlu, fındıkta en önemli üretim bölgesinin Giresun olduğuna dikkati çekerek, oradaki yatırımcılara Giresun'un kalite fındığına vurgu yapacaklarını söyledi.