TRABZON (AA) - İHH Trabzon Şube Başkanlığınca, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki gösterildi.

Cuma namazı sonrasında Tarihi İskenderpaşa Cami önünde toplanan İHH üyeleri, sloganlar eşliğinde ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, Filistin'de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek, Nakba'nın 70. yılını protesto etmek ve Fransa'da Kuran'ı Kerim hakkında yayımlanan bildiriyi lanetlemek için meydanlarda olduklarını söyledi.

İsrail'in 70 yıldan beri Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini aktaran Kalma, "Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de, ABD'nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıktıklarını vurgulayan Kalma, "Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kalma, Fransa'da 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kuran'ı Kerim'den bazı ifadelerin çıkarılmasını istemesinin hadsiz bir tavır olduğu ve bu durumu en ağır bir şekilde lanetlediklerini de vurguladı.

Kalma'nın konuşmasının ardından grup, sloganlar eşliğinde Atatürk Alanı'ndan Uzun Sokak'a kadar yürüdü.

Basın açıklamasına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.