ARTVİN (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Filistin devletinin başkenti Kudüs, İsrail'e başkent yapılmaya çalışılıyor. Bu yüzden yaşanan olayları doğru yerden görmek, doğru yerden anlamlandırmak ve magazinin içinde tükenmeden ayağa kalkmak bu milletin, bu ümmetin görevidir." dedi.

Yalçın, Memur Sen Artvin Temsilciliğinin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Genişletilmiş İl Divan Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "Trump’ın Kudüs’ü başkent ilan etmesi noktasında bir hamle yapması, bir akıl tutulması, Ortadoğu'ya bir ateş salmaktır." ifadesini kullandı.

Ortadoğu'daki istikrarsızlaştırma hareketlerinin temelinde İsrail devletinin hayallerinin olduğunu aktaran Yalçın, şöyle devam etti:

“Geri kalan kısmı çelik çomak. Bizim medeniyetimizin 5 şehri, medeniyeti domine eden şehirlerdir. Kudüs, Şam, Bağdat, Kahire ve İstanbul. Bu şehirlerden 4 tanesi kuşatılmış, istikrarsızlaştırılmış ve muhasara altına alınarak etkisi sembolik hale getirilmiş durumdadır. Bir tanesi var İstanbul. Bunun için en amansız hamlelerle, en acımasız darbelerle karşı karşıyayız."

Yalçın, ABD’de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davanın, Türkiye'yi zor duruma düşürmek isteyenlerin bir oyunu olduğunu da vurgulayarak, "Kamuoyunda ABD’deki dava olarak ifade edilen dava var. Neymiş efendim Türkiye ABD’nin ambargosunu delmiş, İran ile ticaret yürütmüş. Eğer İran’a uygulanan ambargo delinmişse sadece Türkiye mi delmiş. Ambargoyu en fazla delen ABD şirketleri ve Avrupa ülkeleridir." diye konuştu.

- "Ortadoğu coğrafyasına ilişkin derin bir operasyon yapılıyor"

ABD’deki dava ile Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın tetiklenerek, toplumsal patlamanın yaşanması için uğraşıldığını ifade eden Yalçın, "ABD’deki dava tartışmalarının yoğun olduğu bu günlerde Ortadoğu coğrafyasına ilişkin derin bir operasyon yapılıyor. Filistin devletinin başkenti Kudüs, İsrail'e başkent yapılmaya çalışılıyor. Bu yüzden yaşanan olayları doğru yerden görmek, doğru yerden anlamlandırmak ve magazinin içinde tükenmeden ayağa kalkmak bu milletin, bu ümmetin görevidir." dedi.