ORDU (AA) - Ordu, Trabzon, Rize ve Bayburt'ta vatandaşlar, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısına tepki göstererek, Avrupa ülkelerinin, Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri konusundaki tutumunu eleştirdi.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde market işleten Engin Türkyılmaz, İstanbul'da yaşanan, 30'u polis 38 kişinin şehit olduğu, 155 kişinin yaralandığı terör saldırısını kınadı.

Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik tavrını da eleştiren Türkyılmaz, "Maalesef Türkiye bu süreçte yalnızlaştırılmaya çalışıyor. Söz konusu terör olduğu zaman ortak tavır ortaya koymak gerekir. Bugün bu terör bizim canımızı yakıyorsa yarın onların canını yakabilir. Onun için teröre destek olan ülkelerin bir an önce bu tavırlarından vazgeçmelerini bekliyoruz." dedi.

Çay ocağı işletmecisi Mustafa Bedir ise terör örgütlerinin dört koldan Türkiye'ye karşı saldırıya geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Maalesef Avrupa Birliği ülkeleri bu süreçte bizim yanımızda olmayı değil, terörün yanında olmayı tercih ettiler. Türkiye'ye hainlik yapan ve daha sonra kaçarak başka ülkelere sığınan kişilerin o ülkelerde el üstünde tutulduğu görülüyor. Bu tablo bile Türkiye'nin terör konusunda yalnızlaştırıldığını bize göstermektedir. Beklentimiz AB ülkelerinin ve liderlerinin bu davranışlarından vazgeçmeleridir."

Fındık satışı yapan İsmet Yanık da Türkiye vatandaşı olarak artık kimin dost, kimin düşman olduğunu çok iyi bildiklerini kaydederek, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki istikbalinden ödün vermeyeceğine ant içen yüce Türk milletini asla hedeflerinden saptıramayacaklar. Türkiye üzerinde oyun oynamaya çalışanlar bunu çok iyi bilsin. Bu vatanı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Bu ülkenin vatandaşı olarak devletimizin yanındayız. Allah ülkemiz üzerinde oyunlar oynayan hainlere fırsat vermesin." diye konuştu.

- Rize

Rizeli Ali Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ortadoğu'da leke almamış tertemiz bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'yi çökertebilmek için siyonist güçler her türlü entrikaları yapıyor. Bunun için de teröre destek veriyorlar. Bu teröre karşı verilen destek, Türkiye'de karşılığını bulacaktır. Türkiye buna müsaade etmeyecektir. Allah devletimiz yönetenlere güç ve kudret versin." ifadesini kullandı.

Emrullah Aycibil ise Avrupa'nın hiçbir zaman Türkiye'ye destek çıkmadığını kaydederek, Türkiye'yi bölmeye çalışanların asla başarılı olamayacağını vurguladı.

Beytulllah Ufuk Tüfekçi de dün gece yaşanan terör olayını lanetle kınadıklarını belirterek, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Sosyal medyadan olayları takip ediyoruz. Şunu iyi bilsinler ki bizi 15 Temmuz'da yıkamayanlar böyle hiç yıkamayacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece biz Rizeliler olarak arkasındayız." dedi.

Abdülkerim Yazıcı, Avrupa Birliği'nin hala Türkiye'ye destek olmadığını dile getirerek, "Bizi yalnız bırakmaları her geçen gün daha net şekilde ortaya çıkıyor. Onların samimiyetine inanmıyoruz. Biz ümmet olarak bu zorlu süreci atlatacağız ve Avrupa'ya ve tüm dünyaya Türk milletinin ne olduğunu göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

- Bayburt

Enes Budak, AB'nin, Türkiye'ye karşı terör konusundaki ikili tutumunun uzun zamandır Türk idarecilerce dile getirilen bir durum olduğuna işaret etti.

Bu konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok ciddi ve yerinde açıklamalar yaptığını dile getiren Budak, "Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği gibi 'senin teröristin iyi, benim teröristim kötü' anlayışı gelecekte Avrupa'nın kendisini vuracaktır." ifadesini kullandı.

Budak, Türkiye'nin terör politikalarında yalnız bırakılmasının başta Avrupa'yı zor duruma düşüreceğini kaydederek, "Avrupa'nın özellikle terör konusunda Türkiye'yi yalnız bırakması, üvey kardeş muamelesi yapması gelecek süreçte en çok Avrupa'ya zarar verecektir." dedi.

- Trabzon

Trabzon'da milli piyango bayiliği yapan Mahmut Közen, İstanbul'daki terör saldırısının insanlık suçu olduğunu söyledi.

Yapılan saldırıyı kınadığını dile getiren Közen, "Söylenecek söz yok. Allah yapanların cezasını versin. Hep birlikte bütün olacağız ve bunların üstesinden geleceğiz. Bu ülke hepimizin. Millet bir ve beraber olarak bu saldırıların üstesinden gelecek. Kahraman emniyet teşkilatı mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Atatürk Alanı Meydan Parkı'ndaki vatandaşlardan Kemal Karek ise İstanbul'daki saldırı nedeniyle çok üzüntü duyduğunu belirterek, "Saldırıyı kınıyorum. Bu kadar insanımızı kırıyorlar. Devletimiz buna çare bulacaktır." dedi.

Karek, Avrupa Birliği ülkelerinden bu konuda destek görülmediğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi istemiyorlar. Biz demokratik ülkeyiz, sürekli yükseliyoruz. Kendi yağımızda, kimseye ihtiyacımız olmadan kavruluyoruz. Bizi çekemiyorlar. Allah'a şükürler olsun biz sürekli gelişiyoruz, onlar da bundan rahatsızlık duyuyor ve terör yandaşlarını savunuyorlar. Onlar destek vermezlerse biz bunları yaşamayız. Onlar silah gibi her türlü maddi ve manevi desteği veriyorlar. Biz buna karşı önlem almalıyız. Millet bu tarz olaylara asla izin vermez. Milletimize güvenimiz sonsuz. En güzel örneğini 15 Temmuz'da gördük. Her zaman da millet olarak devletimizin yanındayız."

Uzun Sokak'ta simit satan esnaf arkadaşına yardımcı olan Cemil Altıntaş da İstanbul'daki terör saldırısının hüznü içinde olduklarına işaret ederek, "İnşallah bu hain saldırıyı düzenleyenlere hak ettikleri cezayı veririz. Sadece devletimizden, bu olaylara müsamaha göstermemek ve şüphelendikleri kişileri bulup, bertaraf etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Altıntaş, Avrupa Birliği ülkelerinin, Türkiye'nin yükselmesini istemediğini ifade ederek, "Allah'ın izniyle bu millet arkasında olduğu sürece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunların hepsinin üstesinden gelecek. Saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Vatandaşlarımız her türlü terör saldırısına karşı gereken cevabı veriyor. 15 Temmuz sürecinde bunun en güzel örneklerinden birisini gördük. İnşallah milletimiz vatanının, başkanının peşinde olur ve bir kez daha bunlara gereken cevabı verir." şeklinde konuştu.

AB ülkelerine akıl erdirmenin mümkün olmadığını da vurgulayan Altıntaş, "Ülkemize gelip başka, orada başka konuşuyorlar. Bunlar bana göre tam bir haçlı ordusu. Milletimiz bize yapılan oyunları görüyor. İnşallah bunlarla baş edeceğiz." ifadelerini kullandı.